Om oss

Petra Lernö

 

 

 

Utbildningansvarig/rådgivare

Magsiter i djurskydd

Kandidatexamen i husdjursvetenskap

Master i Infektionsbiologi

Mitt djurintresse började tidig och då var det undulater, marsvin och akvariefiskar som gällde. Givetvis började jag rida redan som 5 åring på ridskola och jag gick tidigt med i Svenska blå stjärnan och fick då tillgång till alla deras kurser som jag gick. När jag gick sista året på höstadiet skaffade jag min första hund och under åren därefter födde jag uppmarsvin och kaniner för utställning. Vi hade även några får.

Efter studenten började jag jobba med hästar, förts i Strömsholm hos equiterapeupt Tore Persson där jag också tog hästskötarexamen sedan på Irland, i Frankrike och Danmark som beridare/hästskötare. Väl i Sverige tog jag ut en amatörtränarlicens för galopphästar. Tiden gick och jag vade att läsa en kandidat i husdjursvetenskap följt av en master i infektionsbiologi och slutligen en magister i djurskydd. Jag har även prövat att föda upp kaniner för slakt samt haft höns. 

I dag bedriver jag ett litet stuteri och arbetar som djurvårdslärare på Realgymnasiet.

För mig ska djurägande vara till glädje för både djurägare och djur. Med rätt kunskap blir det också så eftersom varje djurägare vanligvis vill sitt det bästa för sina djur. Lantbruket ligger mig också varmt om hjärtat och då är det det småskaliga lantbruket som ligger nämast.

Vid fågor kontakta mig på 

petra@gladafriskadjur.se